1. Skip to navigation
  2. Skip to content
  3. Skip to footer
  • 2
  • Botticelli
  • Alabaster
  • 3
Payment

Over Rozenrijk

  • Home
  • >
  • Over Rozenrijk

Rozenrijk is opgericht door Toon de Rijk in 1994. Als kind had hij al een grote belangstelling voor tuinen en natuur. Hoewel hij niet afkomstig is uit een tuindersgezin, is hij vanuit zijn passie voor de moestuin na de middelbare school naar de tuinbouwschool in Breda gegaan. Na de tuinbouwschool is hij al snel groente gaan kweken en hij veilde dit op de groenteveiling in Breda.

Door de grootschaligheid en intensiviteit van de groenteteelt was er geen tijd meer voor andere interesses. Een andere interesse was onder andere tuinrozen. Het zelf kweken van rozen, rozentuinen aanleggen en het contact met klanten gaf hem zoveel voldoening, dat het een logische stap was om beroepsmatig over te gaan op het kweken en verkopen van tuinrozen.


Klanten kwamen in het begin voornamelijk uit de omgeving, maar onder andere door deelname aan diverse plantenmarkten en natuurlijk het leveren van goede kwaliteit is Rozenrijk nu bekend in heel Nederland. De website en de mogelijkheid om online te bestellen, helpen daar aan mee. Rozenrijk is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf waar u vakkundig advies krijgt in een gemoedelijke sfeer.


Door de jaren heen hebben veel mensen kunnen genieten van verschillende rosaria. Helaas was dit qua tijd en arbeid niet meer te doen. Dit jaar hebben wij 3 borders aangelegd waarbij rozen gecombineerd worden met vaste planten.

In 2017 heeft zich een prachtige kans voorgedaan en heeft Toon besloten om zijn land te verkopen en de kwekerij in Frankrijk voort te zetten. De online verkoop in Nederland gaat uiteraard gewoon door, als ook het deelnemen aan diverse markten in Nederland.


Wij zien u graag online of op één van de markten in Nederland, Belgie of Frankrijk!